Sidor

söndag 30 september 2012

Häst på väg!

Eftermiddagen har varit ganska lugn. Jag drog ut på en löprunda, blev trött och gick sista 3 km hem. Känslan var kass. Kroppen kändes tung och oformlig. Hoppas att anledningen är sömnbrist efter gårdagkvällens övningar (blev inte så mycket alkohol, så det kan inte vara orsaken). Det var inget kul alls att springa idag. Men å andra sidan blir man ju inte bättre om man inte springer så det är väl bara till att ge sig ut snart igen.

Efter löpturen lade jag mig tillrätta på soffan och sov som bäst när telefonen ringde. Det var Älsklingen som hade hittat en "häst med rosa grimma" på Obbhultvägen på väg mot Åkulla. Det var såklart min lilla hyresgäst som hade blivit utjagad ur hagen av Elake Pelle igen! Vi släppte ut dem i den stora sommarhagen och tänkte att några hektar hage ska räcka för att de ska slippa jaga ut varandra, men icke!

Nu är jag uppriktigt trött på honom! Dumma häst! Som tur var fattade inte mina hästar att de kunde gå ut genom stängslet som låg ner. De trodde väl att hon flugit över det eller något. Och Pelle var nog nöjd med att hon försvann iväg.

Jag fick lett in ponnyn till boxen och sedan började jakten på hålet i stängslet. Det dröjde inte länge förrän jag förstod vart det var då Bosse plötsligt stod ute på åkern. Återigen tur, Pelle fortfarande kvar på rätt sida stängslet.

Jag skyndade mig dit, tråcklade ihop trådarna, tog tag i Bosse och försökte få in honom i hagen. Men då skulle Pelle blockera grindöppningen så att Bosse inte vågade gå in, utan backade istället. Eftersom jag inte hade något grimskaft med mig hade jag inte någon chans, utan åkte bakåt med Bosse i ena handen och grindhandtaget i andra handen och öppnade grinden åt Pelle som sprang ut på åkern. Då fick jag in Bosse i hagen och sedan fick jag faktiskt tag i Pelle med en gång och fick till sist baxat in honom i hagen igen. Jäkla meck!

För att försöka få lugn och ro framöver släppte jag ponnyn bakom stallet, så att Pelle inte kan jaga henne. Men när han fick syn på henne så gnäggade han efter henne. Som om han ville ha henne i sin egen hage. Knasboll! Fortsättning följer antagligen...

Tur att det idag inte var så mycket trafik på vägen och de som befann sig där var vettiga nog att stanna, varav en av dem var Älsklingen. Nu vill jag inte jaga hästar mer!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar