Sidor

torsdag 2 maj 2013

Så #%& kallt!

Idag var jag så sugen på att cykla att jag tog Bianchin till åkeriet. I morse var det frost och promenaderna till och från kontoret på jobbet visade att värmen lös med sin frånvaro trots strålande solsken och det faktum att det idag är 2:a maj. Därför tog jag verkligen i (tyckte jag) när jag klädde på mig med vintertights, långärmad tröja, vinterfodrade sockar, vantar och mössa.

Jag hade inte behövt oroa mig för att det skulle bli för varmt. Jäklar vad kallt det var! Det blåste en iskall nordanvind och jag hade rätt rejäl motvind på vägen mot åkeriet. Jag var kall när jag kom dit och satte mig vid skrivbordet.

När jag körde hem var det ännu kallare, trots något mindre motvind. Och när jag hade sista backen hem kvar var jag tvungen att stiga av cykeln och gå sista biten för att väcka de stelfrusna fötterna som saknade känsel till liv. Helt sjukt! Jag börjar bli riktigt irriterad på att det inte kan bli lite skön värme nu! Visst, man ska inte irritera sig på saker som man inte kan påverka, men jag börjar få nog nu! Jag vill kunna springa i kortärmat och linne, jag vill kunna cykla utan att frysa ihjäl, men jag bor tydligen på fel ställe på den här planeten!

Frånsett de yttre omständigheterna gick cyklingen ganska OK. Benen kändes lite sega nästan hela vägen, men min kära cykel är ju så lättcyklad så det var inga större problem. 28,4 km fick jag ihop och imorgon blir det löpning på jobbet under friskvårdstimmen. Hoppas det är åtminstone frostfritt då!

Ingen snö och ingen tjällossning idag, bara ISTID!

1 kommentar:

  1. Var ute och cyklade första maj! Kallat och blåsigt. Blev bra hungrig oxå!!!

    SvaraRadera