Sidor

måndag 24 juni 2013

Rodeo och istadighet...

Ikväll har jag varit ute och ridit med min hyresgäst. Den här gången fick Bosse Bus följa med. Han har ju inte rört sig på ett tag, så det behövdes verkligen!

Det tog ett bra tag att hämta dem eftersom de (såklart) var längst bort i hagen och inte "hörde" att vi ropade på dem.

De var härligt sommartrötta och det gick väldigt lugnt att få in dem i stallet. När jag gjorde i ordning Bosse somnade han nästan på stall-gången.

Men (som vanligt) blev han pigg så snart vi kom ut och traskade iväg i raskt tempo. Jag fick hålla in honom en hel del för att ponnyn inte skulle bli helt avhängd.

När vi varit ute ett tag väntade vi in en bil som kom på en grusväg som vi skulle in på. Just då blev vi attackerade av en flock blinningar och vi travade raskt iväg när bilen (äntligen) kört förbi.

Vi passerade en bro med porlande vatten under och då brast det för herr Bus. Han fick fnatt, körde ner huvudet mellan frambenen och skjöt rygg. Första gången han gjorde det i trav... Men jag lutade mig bakåt och lyckades få upp huvudet på honom igen.

Allt frid och fröjd tills vi kom ut på Obbhulta-vägen, upptäckte några tofsvipor som flög runt och då var det plötsligt stopp. TVÄRSTOPP!

Det gick inte framåt, inte bakåt, endast några steg åt sidan. Jag sparkade, slog och misshandlade honom så gott det gick, utan någon som helst reaktion. 

Detta har hänt förut på ett annat ställe och då blev jag tvungen att hoppa av och leda honom, vilket jag inte tänkte göra idag!

Så fort han tog ett steg framåt fick han massor av beröm, så fort han stod still petade jag med pisken på bogen tills jag fick reaktion. Till sist gick han så ÄNTLIGEN framåt och vi kunde komma vidare. Därefter var det lugnt hela vägen hem.

Spännande ridtur blev det iaf i det fina vädret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar