Sidor

onsdag 16 oktober 2013

Andningsproblem i bassängen

Ikväll har jag varit iväg på Klitterbadet igen. Den här gången hade jag ingen kompis att tjöta med så jag försökte istället att koncentrera mig på att hitta rätt bröstsims-teknik. Det var lite svårt idag. Det var många personer i motionssims-banan och efter ett tag hoppade hela simklubben i de intill-liggande banorna och körde diverse simsätt, det ena som gav mer svallvågor än det andra... Men, det är väl så det är antar jag.

Tanken var alltså att köra bröst-sim "på riktigt" med utandning under vattnet och inandning ovanför. Ja, det gick väl sådär. Ett simtag med huvudet under vattnet och upp så kom jag i otakt direkt och andades in istället för ut under vattnet. SUCK! Kallsup! Panik!

Jag försökte igen. Lyckades med att inte andas in under vattnet, men kom inte in i något flyt, utan det kändes som om jag inte hann andas alls riktigt. Jag får ju inte direkt upp pulsen när jag simmar och behöver inte andas snabbt. När man springer så blir man ju andfådd och andas snabbare. Men är jag simmar känns det som om jag går och samtidigt försöker andas i samma takt som jag har när jag springer intervaller. Så det blir bara ett enda kippande efter andan och panik när jag inte får någon luft. SUCK!

Jag försökte flera gånger, men med samma resultat. Riktigt frustrerande. Ont i nacken som f-n fick jag såklart (vilket antagligen alla andra i motionsbanan hade, för det var ingen där som simmade med ansiktet ner i vattnet). Jag kom iaf lite längre idag. Körde 1500 m på 55 minuter, vilket jag är nöjd med.

Simningen är skön träning, men jag är för dålig rent tekniskt för att få upp någon puls och därmed ansträngning. Men det funkar bra dagen efter ett GIF-tjejer-pass.

Jag börjar verkligen fundera på hur det ska gå att lära sig simma crawl när jag inte ens kan få till andningen i bröstsimmet???
Sim-mundering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar