Sidor

tisdag 22 oktober 2013

Testlopp 5 km!

Ikväll var det dags för ett litet testlopp med GIF-tjejerna. Vädret har varit lite märkligt idag. I morse regnade det på tvären på vanligt Västkust-sätt. Efter att ha suttit instängd på kurs i grundläggande reaktorsäkerhet blev jag mycket förvånad när jag kom ut och insåg att det var riktigt varmt och skönt ute. Solen sken och bilen visade 17 grader! Underbart!

Enda nackdelen med det var väl att det var svårt att veta vad man skulle ha på sig på träningspasset. Långa eller korta kläder? Det fick bli långa (tunna) tights, t-shirt och tunnaste jackan.

Jag hade laddat upp inför testloppet med en spellista på Spotify, fylld med bl.a. Iron Maiden, Offspring, Avicii och lite annan snabb musik. Jag springer inte med musik i öronen för jag vill höra vad som händer runtomkring mig, men idag gjorde jag ett undantag. Tänkte att det kanske kunde öka tempot.

När jag kom till Varberg insåg jag att det blåste rätt rejält, hemma var det ju nästan vindstilla, så det var ju lite surt. Vi sprang nedåt Breared och efter rondellen innan viadukten började vi på vårt testlopp. 5 km skulle vi springa och planen var att vända vid Läjets östra infart. Jag drog igång Spotify med "Run to the hills" (passande nog) som inledningslåt. Vi var några som höll ihop ett tag. Motvinden var grym! Men jag lade mig bakom några tjejer och fick lite hjälp av det.

Sedan slängde jag en blick på klockan, såg 5:30 och tänkte att "det här är för långsamt". Så jag drog förbi och ökade litegrann. Tyckte att jag hade ett bra tempo, bra löpkänsla och det flöt på bra. En km senare, strax efter 2 km började det bli lite motigt.

Men jag kämpade på, vände och fick så äntligen medvind. Eller äntligen, det som hände var att ja, det blev lite lättare att springa, men samtidigt så varmt att det kändes som att jag höll på att brinna upp!

När vi hade sprungit 3,3 km började jag snegla på klockan och tänkte att 1700 m, det ska jag minsann klara i detta tempot. Jag hade håll och det brände verkligen i lungorna, men jag gav mig inte. Musiken pumpade i öronen och peppade mig framåt mot mål.

Till sist pep äntligen så klockan på 5 km. Så jäkla gött! Tyvärr stannade klockan på 26:51, vilket är tio sekunder sämre än PB. MEN 4:e km gick på 5:20 och sista på 5:07! DET känns bra! Motvinden gjorde alltså en hel del! 1:a km gick på 5:25, 2:a på 5:29 och tredje på 5:27.

Det var kul (men jobbigt!) att testa sig själv lite och springa på såpass långt. Det ska bli riktigt intressant att göra om det om några månader och se om någonting har hänt. Det är mycket bra att ha en sådan referens. Som vanligt blev det ett kul pass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar