Sidor

lördag 22 november 2014

Förmiddagen!

Direkt efter frukost gav jag mig på arbetet med att få upp sadelkammarväggen. Eller snarare OSB-skivorna till väggen.

Det första jag fick göra var att spika dit en till regel för att få det hela att stämma. Jag vet inte riktigt hur vi tänkte när vi satte dit reglarna, men det är inte helt lätt när det redan finns stolpar på plats som man får anpassa sig efter. Funkar inte riktigt med cc60 i alla lägen.

Det var inte helt lätt att få dit en regel själv utan någon som kunde hålla i den när jag skulle spika fast den, men det gick helt ok. Det blev tillräckligt bra.

Sedan bar jag in en säck isolering för att fylla på i facken. Det ska vara rejält med isolering så att det går att hålla lite varmare i sadelkammaren! Plötsligt såg jag att Selma var väldigt intresserad av den där isoler-säcken och efter tag såg jag också att hon hade lyckats bita ihjäl två möss som bodde i isoleringen. Duktig vovve! Det bästa är att hon inte äter upp dem heller!

Musjägaren!
Efter det kunde jag ge mig på att såga till skivorna. Det är inte rakt någonstans. Golvet lutar och regelverket var inte heller helt rakt, så det var väldigt pyssligt att få skivorna till att passa. Mäta och såga, mäta lite till och såga lite till. Men jag lyckades och till sist blev det faktiskt klart!

Väggarna uppe!
Jag blev riktigt nöjd med mitt jobb. Det blev helt ok resultat. Lite färg på det så kommer det att bli alldeles utmärkt! Det som är kvar att göra nu är att fylla det sista "hålet" längst upp mot taket också. Även det blir med osb-skivor. Och det blir ännu pyssligare att få det till att passa med takbjälkarna. Men det tar jag en annan dag!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar