Sidor

måndag 1 januari 2018

2018 års första dag

Om gårdagen var aktiv så kommer denna, första dag på det nya året, att gå till historien som en mycket slö dag.

Vi hade en trevlig nyårsafton här hemma igår med massor av god mat. Gratinerade kräftor, räkmacka gjord på ostrutor, helstekt älg, svampsås och blomkålsmos. Och en dessert på det. Allt sockerfritt och gott!

Vi kom i säng sent (såklart) och jag är verkligen inte gjord för att vara uppe länge på nätterna. Jag har sovit dåligt. Jag bestämde mig för att inte ställa klockan idag (den ringer annars 06:45 varje dag ifall jag inte skulle vakna i tid, men jag vaknar alltid innan den) för att få sova så länge som jag behövde.

Vid tretiden vaknade jag av att Magnus snarkade väldigt mycket och jag gick och lade mig i gästsängen. Sov sedan oroligt och vaknade halv åtta. Jag hörde hur det regnade ute och gick ut och släppte ut hästarna, samt fixade stallet och gick sedan in och åt frukost.

Jag hade egentligen en plan på att ta en runda med Pelle, men det bara fortsatte att regna och det ökade också i mängd. Så helt plötsligt var klockan halv tre och jag hade spenderat hela dagen i soffan. Jag avskyr verkligen sådana dagar. Jag gillar inte att inte vara igång. Men ibland kan det ju vara bra att bara göra ingenting. Jag är ju ändå rätt aktiv alla andra dagar på året. Och så var jag ju som sagt väldigt aktiv igår.

Så jag får väl helt enkelt acceptera att jag började detta år lugnt och slött och att det bara är till att öka imorgon. SMHI har lovat uppehåll imorgon (vi får se hur bra det går med det med tanke på hur dåligt de senaste dagarnas prognoser har fallit ut) och sämre väder på onsdag, så jag kanske rider båda hästarna imorgon. Vi får se vad som händer!

Ridning på denna häst imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar