Sidor

lördag 20 januari 2018

Lördagsförmiddag

Så gött att vakna och inse att det idag är lördag. Inget jobb, ingen stress. Eller, jo, visst finns det en viss stress där ändå. Det är ju så många saker jag vill hinna göra när det nu är helg. Rida båda hästarna (eller iaf gå med Pelle), städa (har inte fått undan riktigt all julgrej än), bära in ved, träna. Ja, listan är lång. Dessutom börjar spånbalarna i stallet ta slut så därför valde jag att köra in två pallar med balar.

Det var alltså 42 balar som skulle flyttas med säckkärra utifrån och in i stallet. Det tog sin tid, men jag lyssnade på Coltings pod under tiden och det gjorde ju arbetet lättare. När jag höll på med det ropade Magnus på mig och undrade om jag inte behövde hjälp. Eftersom vi bara har en säckkärra såg jag inte riktigt hur han skulle hjälpa mig. Han skulle ta balarna på skottkärran sa han och jag såg framför mig väntetid och bök (eftersom det är lite trångt på vägen mot förvaringsplatsen), så jag avböjde hjälpen och funderade på hur jag skulle hinna städa också...

Men när jag kom in och skulle äta frukost kände jag doften av rengöringsmedel och såg hur köksgolvet var befriat från hundhår och grus och insåg att Magnus faktiskt hade städat lite. SÅ underbart! Det betydde ju att min städningsinsats skulle bli väldigt mycket begränsad!

Tyvärr har vi ju inte riktigt samma uppfattning om vad städning innebär, men han hade faktiskt gjort rent hela köket och torkat av alla plana ytor och skåp där och han hade dammsugit hela huset, så för mig återstod endast att göra rent badrum och toalett och dra en snabb omgång med dammsugaren innan jag svabbade golven!

Jag måste säga att jag uppskattar otroligt mycket att han gjorde detta jobbet, annars brukar jag ju göra hela jobbet själv och då tar det minst två timmar. Nu fick jag också tagit bort de röda badrumsmattorna och bytte ut alla handdukar samt tog bort bordsduken som också var lite julig, utan att det tog så mycket mer tid än vad jag hade tänkt.

Det kan ju tyckas ojämställt att det alltid är jag som gör veckostädningarna, men så vill jag ju å andra sidan ha det på mitt sätt och städar ändå efter Magnus ifall han gör något före mig. Tyvärr var jag inte riktigt nöjd med bäddningen av sängen...

Finn två fel
Han hade inte riktigt lyckats matcha örngotten med sängkläderna, så de fick jag byta ut, men det stora jobbet var ju gjort:).

Å andra sidan lämnar jag med varm hand över vedinkörarjobbet till Magnus, så det är ju inte så att han latar sig medan jag gör allt jobb, så det känns ändå rätt OK.

Framför allt gillar jag att jag nu sitter i ett nystädat och väldoftande hem och tar igen mig i några minuter innan jag ger mig ut i stallet igen. Den här gången har jag videokameran och GoPro:n med mig så det kommer att bli lite film också (när jag har hunnit redigera den).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar