Sidor

tisdag 7 maj 2013

Härlig cykeltur!

För fem dagar sedan kändes det SÅHÄR att cykla. Idag var det 20 grader, vindstilla och strålande sol. Inga vantar, ingen mössa, inga varma tights och bara en tunn jacka. Det var nästan för varmt med den tunna jackan. Helt underbart!

Idag ville jag testa en lite längre sträcka, så jag körde en runda som hade en del valmöjligheter. Jag började med att cykla till Åkulla, vidare till Skinnarlyngen och sedan Köinge. I Köinge körde jag tillbaka mot Åkulla igen, men efter några kilometer gjorde jag ett val och tog en avstickare till Ästad.

Till en början var den vägen mindre kul, nypålagt grus som inte direkt var som gjort för en racer även om den har cross-däck, men som tur var blev det bättre efter någon kilometer.

När jag kom till Ästad gjorde jag ännu ett val och körde mot Högryd istället för hemåt. I Högryd vände jag upp mot Dagsås och backen från helvetet. Benen tog helt slut och jag fick gå halva backen. Det var inte kul, men nästa gång, då jäklar, för nu känner jag till belöningen, nämligen nedförsbacken från himlen:)

Från Dagsås körde jag förbi Öströö och sedan vidare mot Åkulla igen och sedan hemåt. 47 km blev det och jag var ute i drygt 2 timmar. Gött pass!

Några som verkligen var på hugget ikväll var flyfäna. Det var verkligen viktigt att hålla munnen stängd, annars kunde det bli många skrovmål... Det bara smattrade mot glasögonen...

1 kommentar:

  1. Riktigt fint att cykla där....Körde där förra veckan! Underbart väder är det oxå. Just nu kollar jag efter ett par Racer skor..Tyvärr är ju allt asdyrt när det gäller cykel

    SvaraRadera